Bezoek het Eco-Paviljoen


Boek hier een afspraak voor het Eco-paviljoen
Onze duurzame showroom ‘het Eco-Paviljoen’ bestaat volledig uit duurzame en biobased bouwmaterialen. Het Eco-Paviljoen is toegankelijk voor zakelijke klanten, zoals aannemers, architecten en andere bouwprofessionals, om te kunnen zien wat er mogelijk is op het gebied van biobased bouwen. In de houten constructie van 200m2 zijn praktijkopstellingen te zien met onder andere isolatiemateriaal, gevelbekleding, natuurlijke verf en vloeren. Ook organiseren we in ons Eco-Paviljoen diverse presentaties over duurzaamheid en biobased bouwen.

Bekijk hieronder alvast een impressie. Wil je graag langskomen? Maak dan een afspraak!
Update 8: Workshop en eerste sneak peak!

Donderdag 16 november waren Sandra Nap en Joost van der Wal van Iedereen Biobased bij ons voor de Hoppa aan de Slag-roadshow. Een inspirerende workshop over de werking en voordelen van biobased isoleren, bedoeld voor bouwers, aannemers, energiecoaches of opdrachtgevers bij een gemeente of woningbouwcorporatie. 

De bezoekers kregen ook een sneak peak van ons nieuwe Eco-Paviljoen! Het was een middag met veel informatie over biobased isoleren én de bezoekers konden meteen zien hoe de producten in de praktijk worden gebruikt. 

Update 7: het vullen is begonnen

We hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten en zijn achter de schermen druk bezig met de invulling van het Eco-Paviljoen. De indeling is klaar en er wordt hard geklust om alle panelen te vullen. 

Van isolatiemateriaal tot wandafwerking, en van dakpanelen tot bamboevloeren - alles zal te zien en voelen zijn in onze duurzaam en biobased bouwen paviljoen. 

We verwachten in januari 2024 officieel open te gaan. Wil je graag een uitnodiging krijgen als we open gaan? Laat dan je gegevens achter bovenaan deze pagina!

Update 6: het staat als een huis

Weer een stapje dichter bij de onthulling van ons biobased Eco-Paviljoen. Want door het harde werk van onze vakmannen staat het geraamte van het huis. Twee verdiepingen met van vurenhout gemaakte panelen waar de bouwmaterialen op getoond zullen worden.

Nu gaan we aan de slag met het inrichten van het huis, een spannende nieuwe stap in dit proces waar we enorm veel zin in hebben. Elk product dat wordt getoond is zorgvuldig uitgekozen. Wij hebben er zin in!

Wil je niets missen over de opening van ons prachtige Eco-Paviljoen? Meld je dan ook aan voor onze nieuwsbrief.

Update 5: Een grote stap is gezet: de trap is geplaatst!

Door dit knap staaltje werk is nu ook de tweede verdieping van het compleet ecologische huis bereikbaar. De trap is volledig gemaakt van vurenhout, een duurzame houtsoort die lang mee gaat. Perfect voor ons milieuvriendelijke Eco-Paviljoen dus.

Daarnaast zijn onze vaklui nu ook druk bezig met het zetten van de wandpanelen op de bovenverdieping. Per paneel zal een verschillend soort bouwmateriaal tentoon gesteld worden. Kortom, er zijn weer mooie voortgangen gemaakt!

Wil je niets missen over de bouw van ons biobased Eco-Paviljoen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Update 4: Geen huis zonder muren!

Muurtje voor muurtje begint ons biobased droomhuis steeds meer vorm te krijgen. Wat een verschil met een paar weken geleden! Het einde van dit waanzinnige project begin langzaam in zicht te komen. 

Wil je niets missen over de bouw van ons biobased Eco-Paviljoen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Update 3: hittegolf of niet, wij gaan gewoon door!

Ook in 30 graden wordt er hard doorgewerkt in ons magazijn. De afgelopen weken hebben onze mannen niet stilgezeten en hebben ze onder andere de vloeren gelegd.

Daarnaast zijn ze flink bezig geweest met het voorbereiden van de presentatiewanden. Deze kunnen nu geplaatst worden. Als de wanden zijn geplaatst dan kunnen we beginnen met het inrichten van dit bijzondere biobased huis. We kunnen niet wachten!

Update 2: het geraamte staat als een huis

De afgelopen weken hebben onze mannen in hoog tempo gewerkt dus tijd voor een nieuwe update. Ons gloednieuwe biobased Eco-Paviljoen begint nu echt vorm te krijgen.

In een paar weken tijd is het geraamte van het huis al goed zichtbaar. In deze video geven we je een korte update over de voortgang van dit grootschalige project. Kom je kijken als het af is?

Update 1: de bouw kan beginnen!


Het is eindelijk zover! We zijn begonnen met de bouw van ons gloednieuwe biobased Eco-Paviljoen. Dit complete huis van 200m2 staat midden in ons magazijn.

Dit enorme project gaat enkele weken in beslag nemen, maar we kunnen niet wachten tot we de deuren kunnen openen! Dus daarom willen we ons enthousiasme alvast met je delen. De komende weken zullen we je via deze pagina en via onze social media op de hoogte houden van de voortgang. Zodra het Eco-Paviljoen geopend is, ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen!


Biobased Eco-Paviljoen in aanbouw

In dit Eco-Paviljoen kan straks iedereen kennismaken met biobased bouwen. Materialen die je direct bij ons kunt bestellen, maar ook materialen die nog volop in ontwikkeling zijn, kan je komen bekijken in het nieuwe Eco-Paviljoen. Deze materialen worden ook gebruikt om het paviljoen te bouwen. Op deze manier kan je komen bekijken hoe de producten presteren als ze daadwerkelijk gebruikt worden. Kortom inspiratie voor zowel de particulier, aannemer en architect.
Verschillende materialen

Tijdens de bouw van het Eco-Paviljoen wordt er gebruik gemaakt van enorm veel verschillende, ecologische materialen. Om er voor te zorgen dat je zo veel mogelijk van onze bouwmaterialen in het echt kan zien wordt het Eco-Paviljoen opgebouwd uit verschillende panelen. Per paneel worden verschillende producten en materialen gebruikt. Op deze manier kan je ervaren, voelen en zelfs ruiken hoe de materialen presteren als ze daadwerkelijk gebruikt worden. Lever jij nou toevallig biobased bouwoplossingen en word je helemaal enthousiast van dit project? Neem dan contact met ons op.

 


Het Eco-Paviljoen is momenteel gesloten.
We verwachten in maart 2024 weer op afspraak open te gaan.

Adres

Isarweg 10
1043 AK Amsterdam
(10 minuten lopen vanaf Station Sloterdijk)

Openingstijden Eco-Paviljoen 

Tijdelijk gesloten

Telefoonnummer

020-6823707

E-mail 

info@eco-logisch.nl