De groenste bouwgroothandel van Nederland

Eco-Bouwers is dé online groothandel in duurzame biobased bouwmaterialen. Bij Eco-Bouwers vind je dus alles wat je nodig hebt voor het bouwen en verbouwen van woningen, maar dan milieuvriendelijk.


Van doe-het-zelver tot professioneel schilder, van woningbouwvereniging tot VvE: de stap naar duurzaamheid moet niet moeilijk zijn, maar vooral een heel logisch.

Met meer dan 15 jaar ervaring met duurzame producten, bieden we een unieke mix van hoogwaardige producten en kennis.
 

Breedste eco assortiment

Met ruim 4500 duurzame producten hebben we voor ieder wat wils, van kleine lokale merken tot grote A-merken. 


Snelle levering

Bestellingen worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd via pakket- of palletzending. Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

 Behulpzame klantenservice

Onze klantenservice staat elke werkdag van 09.00-17.00 uur voor je klaar om je te helpen.


Expert in duurzaamheid

Wij vormen een kennisbank en meetingpoint voor alle vaklui, doe-het-zelvers en milieubewuste consumenten. Bezoek onze showroom!Ruime voorraden

Wij houden grote voorraden aan en hebben met veel leveranciers al jarenlange relaties. Bij ons grijp je dus niet snel mis!


Geen minimale afname

Bij Eco-Bouwers zijn alle bestellingen mogelijk, van enkele stuks tot bulk en alles er tussenin.


Online account

Via een Eco-Bouwers account kan je gemakkelijk online bestellen en krijg je inzicht in prijzen, voorraadstatus, bestelhistorie en acties.Op factuur bestellen

Na de eerste bestelling is het mogelijk om te bestellen op factuur.

Zakelijke klant worden?Deel jij onze duurzame missie?


Aanmelden


Een account aanmaken

Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Binnen 24 uur op werkdagen ontvang je na goedkeuring de inloggegevens. 

 Plaats je bestelling

In je groothandel account kan je meteen de bestelling plaatsen, en je favoriete producten bewaren voor de volgende bestelling. 

 De producten snel in huis  

We houden grote voorraden aan, en kunnen daarom bestellingen vrijwel altijd dezelfde dag nog verzenden!

 


Hoe het begon...

In 2007 richt Rob Bos samen met Bart de Vries de duurzame bouwmarkt en webwinkel Eco-Logisch op. Al sinds de oprichting is Eco-Logisch koploper in de duurzame markt voor bouwen, wonen en leven.

Voor het oprichten van Eco-Logisch ontwikkelde Rob decors voor Nederlandse televisie en films. Rob stoorde zich er aan de enorme verspilling in de decorbouw. Decors werden opgebouwd om vervolgens een maand later weer afgebroken en weggegooid te worden. Rob wilde hier iets mee doen en ging opzoek naar duurzame alternatieven. Hij kwam er achter dat er veel ecologisch bouwmateriaal geproduceerd werd, maar dat het nergens verkrijgbaar was.

In een tijd waarin duurzaamheid nog niet hip, maar voor geitenwollensokken was, nam Rob een sprong in het diepe. Samen met Bart startte hij Eco-Logisch. 

Van ecologische bouwmarkt tot aan groothandel


In de (web)winkel werden volledig ecologische, duurzame, milieuvriendelijke bouwmaterialen aangeboden. Door de groeiende ecologische markt bleef het assortiment van Eco-Logisch zich uitbreiden.

Ook winkeliers kregen interesse in het aanbieden van ecologische producten en zo is Eco-Groothandel in het leven geroepen.

Na een aantal jaar groeide ook de vraag naar biobased en duurzame bouwmaterialen en Eco-Bouwers was geboren: De duurzaam en biobased bouwe groothandel voor vaklui en andere zakelijke klanten.
VISIE

Een leefbare
duurzame wereld!

 
 MISSIE

Duurzaamheid toegankelijk
maken voor iedereen!

 


Het assortiment

We zijn trots op het feit dat we voor elk product een duurzaam en ecologisch alternatief kunnen bieden: of het nu gaat om biobased isolatie, verf, wandafwerking of vloeren.

Eco-Bouwers is dé plek voor alle zakelijke klanten die bewust met duurzame materialen willen verbouwen, werken en wonen.

Wist je dat je onze producten ook in het echt kan bekijken in onze Biobased Bouwen Showroom in Amsterdam? 


Naar de showroom

Samen duurzaam groeien

Met een team van 25 vaste werknemers en 70 flexibele krachten zetten we ons elke dag in om Nederland duurzamer te maken. In 2022 zijn we verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie in Amsterdam.

Met 3.040m2 magazijnruimte en 400m2 kantoor hebben we nu de capaciteit om meer dan 2.500 pakketten per dag te verwerken. Door de ruime voorraad kunnen wij een snelle levering garanderen.

Ben je nou benieuwd hoe we hier te werk gaan? Kom dan vooral een keertje langs in onze showroom of haal je bestelling af bij ons op het kantoor.