Isoleer je zolder in een handomdraai met de Isovlas Reno TG elegant

Met de Isovlas Reno Elegant wordt het isoleren van je zolder een peulenschil. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om je zolder te isoleren inclusief een bestellijst met alle benodigde materialen. 

Reno TG Elegant in de praktijk

De Reno TG Elegant platen zijn isolatie & afwerking in één. Hierdoor kan je snel je zolder isoleren, zonder dat je eerst een regelwerk hoeft te maken of folies hoeft te plaatsen. De Reno TG Elegant platen hebben een simpel kliksysteem en een mooie waterafstotende afwerking. Reno wordt veel gebruikt door woningbouwverenigingen, doe-het-zelvers en klusbedrijven. 

Duurzame keuze
De isolatie is van vlas gemaakt. 100% natuurlijk, niet irriterend en dampopen. Wat zorgt voor een prettig binnenklimaat en gemakkelijke verwerking. 

Bekijk hier de brochure

Technische eigenschappen

Isovlas is gemaakt van vlas isolatie + een HDF plaatmateriaal en een witte afwasbare cachering.

Producteigenschappen
 • Warmtegeleidingscoëfficiënt: 0,038 W/mK
 • Geluidabsorbtiecoëfficiënt: alfa w 1,0
 • Brandklasse: Euroklasse C
 • Warmteopslagcapaciteit:  ca. 1600 J/kg.K
 • Vormvastheid: 14,7 kPA
 • Dampdiffussieweerstandsgetal (µ): 5,7
 • Energie input ca. 1,6 MJ/kg

Verschillende voorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden uit de praktijk. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Montage en benodigdheden

Montage video

De installatie van Reno TG  Elegant is heel eenvoudig. Door gebruik te maken van de balken (gordingen) en de platen hierop vast te schroeven is er geen regelwerk nodig. 

De platen hoeven alleen ingekort te worden, om vervolgens vastgemaakt te worden. De schroeven worden afgewerkt met een nette afwerkplint. 

Stappenplan

Hieronder staan alle stappen voor het isoleren van je zolder. Lees alle stappen goed door. Bestel de benodigde producten, ruim je zolder op en start met isoleren.

1
Opmeten van de benodigde isolatie
Meet als eerst de hart op hart afstand op tussen de gordingen. Dit is afstand van het midden van de ene balk tot het midden van de andere balk. 
2
Op maat zagen
Zaag de platen op maat. Hou hiervoor de hart-op-hart afstand aan zoals afgemeten minus 1 cm. Dit is de speling die je nodig hebt bij de montage. 

Zaag alleen de plaat en laat de isolatie altijd een stukje uitsteken. (ongeveer 5 tot 10 cm). Deze prop je met het monteren tussen de balken en zorgt ervoor dat de isolatie goed zit opgesloten.


3
Monteren van de platen
Schroef de platen vast hart-op-hart op gordingen. Het is ook mogelijk om de platen vast te schieten met nietjes of een spijker pistool. Bij de onderste plaat en bovenste plaat in de nok, moet je de plaat over de hele breedte van de balk vastmaken. 

4
Klik de platen aan elkaar
Wanneer de eerste plaat is gemonteerd, kan je de volgende plaat erin klikken. Dit zorgt voor een nette en strakke afwerking. 
5
Maatwerk zijkant en bovenkant
De platen aan de zijkant en de bovenkant moeten niet alleen in de lengte op maat gezaagd worden, maar ook in de breedte. Zorg ervoor dat de laatste plaat aan de bovenkant, onderkant en de zijkant, altijd de hele balk afdekt. Deze wordt dus niet hart op hart gemonteerd! 

Bij ramen of rondom een afvoerkanaal, is het altijd maatwerk. In sommige gevallen dien je een extra balk te monteren, zodat je de Reno TG plaat ergens op kunt vastschroeven en deze niet los in de ruimte zweeft. Dit zal per situatie bekeken moeten worden. 
6
De nok van het dak
In de nok van het dak is het vaak nodig om een extra balk te monteren (zie ook het filmpje hierboven).  Dit is nodig om zo de afstand tussen het dak en de gording gelijk te houden. Het is belangijk om dit goed op te meten. De afdeklat kun je in de nok niet goed gebruiken. Hiervoor kan je het beste een hoekprofiel gebuiken. 
7
Afdekkingen plaatsen
Wanneer alles is gemonteerd, kun je de schroefen afdekken met een afdekplint. Deze afdekplint kan je ook vastschroeven, nieten of spijkeren. De gaatjes kan je eventueel vullen en schilderen. 

Op maat laten leveren

Het is mogelijk om Reno Elgant platen in de lengte op maat te laten leveren. De maximale lengte van de platen is dan 170 cm. Dit kan vanaf 1 pallet per dikte.

Om te bepalen hoeveel platen 1 pallet heeft, kan je kijken hoeveel platen er in 1 pak zitten bij de gewenste dikte. Een pallet heeft 8 van deze pakken. Zo weet je direct hoeveel je minimaal moet bestellen om het op maat te laten aanleveren. 

Goed om rekening mee te houden bij maatwerk
 • Levertijd is 4-5 weken
 • De lengte van de plaat is vanaf 100 cm en per 5 cm te bestellen
 • Minimale afname per dikte is 1 pallet

Stuur een bericht via de contactpagina voor een offerte op maat. 


Bestel hieronder alles wat je nodig hebt!


Reno isolatie

Reno is te bestellen in 8 verschillende diktes:  100mm, 120mm, 140mm, 160mm, 180mm, 200mm, 220mm, 240mm.

De lengte van de platen is standaard 130cm. Deze kort je in als de afstand tussen de gordingen kleiner is. Als dikte kan je de diepte van de gordingen aanhouden,  maar het is ook mogelijk om een dikte te gebruiken die minder is. Er ontstaat dan een ruimte (luchtspouw) tussen de isolatie en het dakbeschot, maar dat is niet erg. 

Reno TG Elegant

284,23 per stuk incl. btw
€ 72,88 per m2

Afmetingen per stuk:
130cm x60cm x100mm
Aantal stuks per stuk:
5
Totaal per stuk:
3,90 m2
Aantal
Maak een keuze

Schroeven

Om de Reno platen vast te schroeven kan je gewone spaanplaat schroeven gebruiken. We adviseren een lengte van 40mm. De platen zelf zijn 10mm dik. 

Spaanplaat schroeven - 4x40

16,95 per stuk incl. btw
Aantal

Afdekplinten

Voor de afwerking heb je deze plinten nodig. Deze schroef je over de naden heen.

Reno TG Elegant - Afdekplint - 260 x 7cm

120,33 per pak incl. btw

Afmetingen per stuk:
260cm x70mm x8mm
Aantal stuks per pak:
10
Totaal per pak:
26 meter
Aantal

Kit

De kit is alleen nodig wanneer de buitenkant van het dak dampdicht is. Bijvoorbeeld bij een dak van Bitumen. Kit in dat geval rondom alle naden dicht. 

Silirub 2 - Siliconenkit - Transparant/Grijs

7,25 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
300 ml
Aantal

Veelgestelde vragen

Nee. Isovlas is dampopen en het is niet nodig om een folie aan de binnenkant te gebruiken.  
Dit is mogelijk. In dat geval dien je wel een regelwerk op de balken te schroeven. De Reno platen worden dan op het regelwerk geplaatst en niet op de gordingen zelf. Door de positie van het regelwerk kan je zelf kiezen hoeveel de balken in het zicht blijven en ook hoe dik de isolatie is. 
Je hebt de volgende gereedschappen nodig:

 • Rolmaat
 • Accuboormachine
 • Zaag. Het handigste is een cirkelzaag, zodat je alleen de dikte van de plaat kunt zagen. Met een zaagliniaal zaag je een mooie rechte lijn. 
Ja, dat is mogelijk. Echter, omdat een platdak dampdicht is, is het wel noodzakelijk om de naden rondom goed af te kitten, zodat deze ook dampdicht wordt. 
Dit is nog niet mogelijk. Er is wel een speciale plaat in ontwikkeling. Deze is hoger en dikker. Stuur een bericht via de contactpagina wanneer je interesse hebt. 
Het is niet nodig om een spouw te laten tussen het vlas en het dak. Je kan het direct tegen het bestaande dakbeschot gebruiken. Mocht er wel een spouw ontstaan, omdat de isolatie minder dik is dan de diepte van de balken, dan is dat geen probleem. 
Vrijwel nooit, alleen als er een 100% dampdichte laag in het bestaande dak zit. Denk aan Bitumen daken. Bij twijfel: bel Isovlas 013–5210858
Dit kan doormiddel van schroeven of nieten. Zie ook de montage handleiding.
Dit is niet noodzakelijk. Als er een luchtruimte zit tussen de vlas en het dak is dat niet erg. Wel adviseren we als er voldoende ruimte is, ook een goede dikte vlas te gebruiken, om optimaal te isoleren. Richtlijn voor isolatie ligt tussen de 140-200mm.